Există mai multe metode pentru îndepărtarea formațiunilor cutanate – nevilor, papiloamelor şi verucelor. Dintre cele mai eficiente și minim traumatică este înlăturarea cu laser. Tehnologia laser – o veridică revoluție în chirurgia modernă: absența hemoragiei, traumă minoră, recuperare rapidă, fără durere şi fără cicatrici. Precizia în excizie permite rezecția celor mai diferite tumori și din regiuni cu acces dificil ale corpului: nas, ureche, pleoape, gură, regiunea genitală, lăsând intacte țesuturile adiacente.

Papiloame

Papiloamele sunt formaţiuni benigne ale pielii, cauzate de virusul papilomei umane. Cele mai afectate zone sunt: gît, piept, spate, axile, submamar sau inghinal. Apariţia papiloamelor este provocată de mici traumatisme de tip lănţişor, colier sau guler. Papiloamele cutanate nu produc durere, de regulă sunt asimptomatice. Ele se pot irita prin frecarea cu haine sau bijuterii, se pot rupe şi pot sîngera. Papiloamele lăsate nerezolvate se pot înmulti. Fiind contagioase trebuie evitat contactul cu pielea altei persoane sănătoase, pentru a evita răspândirea acestui virus.

Înlăturarea alunițelor ChișinăuNevi (alunite)

Nevii pigmentari (alunițele) sunt formațiuni benigne situate pe tegumente în diverse zone ale corpului. Ele pot deranja esthetic. Dar nu uitați că alunița nu este întotdeauna inofensivă! motiv pentru alarmare poate fi: poziția nevusului la nivelul zonelor mobile ale pielii sau când sunt supuse microtraumatismelor repetate, modificarea culorii, dimensiunii, sângerare. Alunițele suspecte au indicație absolute pentru excizie.

Asigurăm diagnosticul de precizie utilizând tehnici moderne ca dermatoscopia computerizată, metodă de diagnostic ce permite urmărirea în timp a evoluției nevilor pigmentari (alunițe) cu potențial de transformare în cancer de piele – melanom malign.