De ce apare lobul urechii despicat?        

Lobul urechii despicat sau spintecat este o situatie care poate surveni cel mai adesea accidental, adica traumatic, de obicei prin smulgerea sau agatarea cerceilor dar si prin purtarea indelungata a unor cercei foarte grei, disproportionati pentru ureche.

Despicatura pe lobul urechii creeaza un prejudiciu estetic si face imposibila purtarea cerceilor. Aspectul de ureche rupta de la cercei, sau de ureche taiata, poate provoaca adevarate complexe psiho-sociale, deloc de neglijat, cu jena la expunerea urechilor in public.

Urechea externa  

Este portiunea externa a aparatului auditiv pe care o numim si pavilionul auricular. Pavilionul auricular are o forma de palnie. Acesta colecteaza sunetele si le conduce catre canalul auditiv extern, iar de aici sunt directionate catre timpan.

Tratamentul lobului despicat:

Tratamentul chirurgical presupune o micsorare a gaurii pentru cercei sau, in cazul despicaturii complete, o reconstructie integrala a lobulului urechii.

  • traumatismul acut e preferabil sa fie tratat imediat, ca orice rana. Se dezinfecteaza plaga, se opreşte sangerarea si se poate reface lobul urechii cu pastrarea sau anularea gaurii pentru cercel
  • daca a trecut mai mult timp de la accident si rana s-a vindecat singura sau daca e vorba despre o despicare partiala prin largirea orificiului, se poate remodela lobul urechii, de asemenea cu pastrarea sau anularea gaurii pentru cercel
  • rezultatul estetic postoperator este foarte bun

Pentru mai multe lamuriri va astept la o consultatie.