Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Orice femeie doreste sa aiba o gamba conturata, fina si cu forma unei sticle de sampanie inversata, dar foarte putine au. Implanturile de gamba au scopul de a mari si de a modifica forma gambelor. Majoritatea pacientilor isi doresc sa recurga la aceasta metoda pentru echilibrul anatomic, pe cand altii opteaza la marire pentru a corecta deformarile rezultate in urma unor leziuni sau a unor boli.

Implanturile de gamba sint umplute cu gel siliconic, la fel ca si cele mamare. Dimensiunile acestora variaza in functie de fiecare caz si de dorintele pacientului.

La prima consultatie pacienta sau pacientul este foarte minutios examinat(a). Se stabileste motivul solicitarii implanturilor de gamba, se explica tehnica si metoda chirurgicala si se evalueaza asteptarile pacientului legate de interventie.

Indicatii preoperatorii:

  • nu mincati si nu beti nimic in noaptea dinaintea operatiei
  • cu 2 saptamini inaintea operatiei, intrerupeti consumul de aspirina sau alte medicamente ce pot influenta coagularea sangelui; de asemenea, anticonceptionalele trebuie intrerupte cu 1 luna inainte
  • interventia chirurgicala se efectueaza in afara zilelor de menstra
  • daca aveti probleme medicale (tensiune, afectiuni vaasculare, diabet, epilepsie, alergii la diverse medicamente, etc.), anuntati medicul chirurg
  • evitati fumatul cu cel putin 1 saptamana inainte de operatie, precum si expunerea la soare sau solar
  • nu tineti cura de slabire inainte de operatie, deoarece vindecarea poate fi intirziata

Interventia

Interventia chirurgicala consta in incizie transversala de aproximativ 3-3,5cm la nivelul regiunii posterioare a genunchiului in pliul cutanat, prin care se introduce un implant in spatele musculaturii gambei, ceea ce face gamba mult mai proeminenta. Implantul este situat in 1 /3 superioara si mijlocie a gambei de-a lungul capului medial sau lateral al muschiului gastrocnemian. Interventia chirurgicala dureaza in jur de 2-2,5 ore si se desfasoara sub anestezie generala sau anestezie spinala (rahi anestezie).

Postoperator

Perioada postoperatorie este usor suportata cu conditia respectarii stricte a indicatiilor chirurgului. Pacientul va ramane in Clinica doua zile si se va ridica din pat a doua zi postoperator permitandui-se sa mearga putin prin camera. Imediat dupa operatie durerile sunt tolerabile. Acestea pot da un discomfort la mers in primele zile, similar febrei musculare dupa o activitate intensa.Discomfortul initial este controlat cu medicatie antialgica. Pentru a diminua edemul postoperator se recomanda pozitia ridicata a gambelor in pat. La zece zile postoperator pacientul poate sa-si reia activitatea normala. Activitatea totala se poate relua dupa 4 - 6 saptamini, aceasta durata fiind diferita in functie de dimensiunile initiale ale gambei si nivelul activitatii cotidiene. Membrul inferior va trebui ferit de solicitari intense in aceasta perioada pentru a asigura o vindecare benefica. Scoaterea firelor se face la 14 zile postoperator.

Riscuri si complicatii

Complicatiile acestei interventii sunt foarte rare si constau in deplasarea implanturilor de la locul lor si modificarea reliefului gambei. Ca orice interventie chirurgicala, interventia pentru marirea gambelor prezinta riscul infectiei si cel aferent anesteziei, insa acestea sunt minimizate daca echipa formata din chirurg si anestezist este una experimentata. Alte posibile complicatii sunt hematoamele, acumularile localizate de fluide, inflamatia, asimetria intre cele doua gambe.