Get Adobe Flash player

Newsletter

Estheticon.ro

Ridicarea sanilor (mastopexia mamara)Majoritatea femeilor prezinta, odata cu inaintarea in varsta, pierderea fermitatii si caderea sanilor. Aceste transformari pot fi mostenite, pot aparea dupa sarcina, pierderi in greutate sau datorita imbatranirii. Modificarile sunt progresive si se produc de obicei intre 20 si 40 de ani. Volumul glandei mamare poate ramane normal dar se pierde fermitatea si pozitia din tinerete. Mastopexia poate restabili fermitatea sanilor si poate corecta pozitia lor fara a mari sau reduce dimensiunile.

Liftingul sanilor se adreseaza femeilor cu sanii "lasati" (ptozati), care au sentimente de jena si nemultumire cu actiune negativa asupra psihicului. Nici un exercitiu fizic si nici un tratament medical nu poate rezolva ptoza mamara. Cele mai bune rezultate se intalnesc la femei cu sani mici si cazuti. Bineinteles ca se pot ridica sani indiferent de marimea lor dar sanii foarte grei pot ptoza din nou in timp (nici o operatie nu poate inlatura efectul gravitatiei).

Multe femei aleg mastopexia deoarece sarcina si alaptatul le-au lasat pielea intinsa si un volum mai mic al sanilor. Daca va ganditi sa mai aveti copii, este bine sa amanati interventia. Nu sunt riscuri deosebite care v-ar putea afecta viitoarele sarcini (mastopexia nu interfera cu alaptatul), dar o sarcina ulterioara va poate afecta textura pielii din nou, iar rezultatele mastopexiei vor fi anulate. Ridicarea sanilor (mastopexia mamara)

Mastopexia se face sub anestezie generala. Dureaza intre 2 si 3 ore, in functie de complexitatea cazului. Exista foarte multe tehnici, cea mai folosita procedura presupune o incizie in forma de ancora urmarind conturul natural al sanului. Se excizeaza surplusul de tegument, mamelonul si areola fiind mutate mai sus, dupa un desen prestabilit. De asemenea, se face decolarea glandei de pe muschiul pectoral si se fixeaza cu fire neresorbabile in noua pozitie. Va rezulta o cicatrice circulara in jurul areolei, o cicatrice verticala pana in santul inframamar si o cicatrice in sant. Pacientele cu sani mici si ptoza minima pot fi candidate pentru proceduri modificate care necesita incizii mai mici.

Spitalizarea este de 1-2 zile, perioada in care se administreaza antibiotic. Dupa externare, firele se scot la 12 zile de la operatie. Este obligatoriu sa purtati un sutien chirurgical timp de 2-3 luni. Pot aparea modificari ale sensibilitatii areolei si mamelonului, care de regula dispar in primele 6 saptamani fiind foarte rar permanente. Reluarea lucrului se poate face la maximum o saptamana de la operatie iar sporturile solicitante trebuie evitate pentru o perioada de 1 luna.

Afla mai multe...

Foto inainte şi după
Ridicarea sanilor (mastopexia mamara)

 

Ridicarea sanilor (mastopexia mamara)
inainte

 

după
Ridicarea sanilor (mastopexia mamara)

 

Ridicarea sanilor (mastopexia mamara)